Vakantieparken België

Op vakantie gaan in België is lekker makkelijk, omdat het zo dichtbij ligt en de mensen spreken er gewoon Nederlands. Het is toch nog steeds wel het buitenland en de verandering in omgeving geeft je het vakantiegevoel. In de vakantieparken België valt er ook veel te beleven.

Ardennen

Onze eerste tip voor vakantieparken België is de Ardennen, vooral als je van de natuur houd. Iedereen kent natuurlijk het Ardennen, want het is 1 van de bekendste bossen in de wereld dankzij de serie Band of Brothers. In de Ardennen en meer specifiek Bastenaken werd er een grote slag uitgevochten in de tweede wereldoorlog. Tegenwoordig is het een grote toeristen trekpleister, dankzij de geschiedenis en het mooie natuurgebied. Het grote deel van de Ardennen bestaat uit dichte bossen en het is heel dun bevolk. Er wonen eigenlijk alleen mensen aan de randen van de Ardennen en zijn daar ook dropen gesticht.

Dit maakt van Ardennen het ideale plek om op avontuur uit te gaan, want er is volop ongerepte natuurgebied. In de bossen zijn er zelfs nog wilde zwijnen en herten te vinden. De vakantieparken België liggen ook aan de randen van de Ardennen en het is tevens ook mogelijk om wat dichter bij de bossen te kamperen. Als je op zoek bent naar wat avontuur of juist wat rust, dan is Ardennen de perfecte plek om op vakantie te gaan. Dankzij de aanwezige vakantieparken België is het ook goedkoop, om daar je vakantie te vieren. Je ziet al namelijk vanaf 200 euro per week in een bungalow.

Kempen

Kempen is ook een hele mooie gebied in België vol met bossen en meren. In Kempen zijn er een aantal vakantieparken België gevestigd, die de mogelijkheid bieden voor kamperen en verblijf in bungalows. Je zit in die vakantieparken dan ook echt midden in de natuur met prachtige meren om je heen. Je kunt aan watersport doen of leuke wandelingen maken en het gebied verkennen.

Voor de kinderen zijn er ook hele leuke dingen te doen, zoals het bezoeken van Bobbejaanland. Speciaal voor hun is er het Kinderland in Bobbejaanland en voor de wat oudere kinderen en volwassenen zijn er een tal van spannende attracties. Bobbejaanland is namelijk het grootste pretpark van België, met meer dan 50 attracties. Dan is er ook nog de Olmense Zoo wat een grote dierentuin is midden in Kempen. Het is een heel leuke dagje uit voor het hele gezien.

Belgische kust

Wil je toch geen vakantie vieren vlakbij de bossen of de natuur, dan zijn er ook nog vakantieparken België langs de kust. Je kunt dan heerlijk genieten van zon, zee en strand. Een van de bekendste vakantieparken langs de Belgische kust is het Sunparks. Ze hebben een aantal werkelijk schitterende parken langs de kust in zowel Oostduinkerke als De Haan. Je verblijft dan in bungalows van Sunparks voor hele scherpe prijzen. Je bent er zeker goedkoper uit dan wanneer je in een luxe 4 of 5 sterren hotel zou verblijven. Een goedkoper oplossing is natuurlijk om een formule 1 hotel te nemen.